1
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 250 γρ. ροφός φιλέτο
- αλεύρι
- 100ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοΓια τη σάλτσα:
- 1 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 1 φύλλο βασιλικού
- 1/3 φλιτζανιού φρέσκια ντομάτα σε κύβους
- 1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
- 1/4 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας
- 1 κουταλιά ελιές καλαμών σε φέτες
- 30 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο μισό ελαιόλαδο. Αφαιρούμε το ψάρι από το τηγάνι και σοτάρουμε με το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το δενδρολίβανο και τον βασιλικό. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε ώσπου να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας το ψάρι και αφήνουμε να βράσει ελαφρώς. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές, το βούτυρο και σερβίρουμε.