Συστατικά
Για το ζελέ:
- 200 γρ. λευκό γλυκό κρασί
- 50 γρ. ροδόνερο
- 2 φύλλα ζελατίνας
- 8 ροδοπέταλα (κατά προτίμηση από κήπο)
Για την κρέμα:
- 180 γρ. γάλα πλήρες
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 κρόκοι αυγών
- 120 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. ροδόνερο
- 3 φύλλα ζελατίνας
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Εκτέλεση
Για το ζελέ:
Ζεσταίνουμε το κρασί και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ροδόνερο και αφήνουμε να κρυώσει, όχι όμως να πήξει.
Για την κρέμα:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τους 84°C, δηλαδή πριν αρχίσει να βράζει. Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε σταδιακά έως ότου αρχίζει να πήζει η κρέμα και προσθέτουμε το ροδόνερο και στο τέλος την παχύρρευστη κρέμα. Με αυτή την κρέμα γεμίζουμε ποτήρια μέχρι τα 3/4 και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα, ρίχνουμε πάνω από αυτή το ζελέ μαζί με τα ροδοπέταλα.