0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 450 γρ. φιλέτο σολομού κομμένο σε κύβους
- 350 γρ. ρύζι carnaroli ή arborio
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μόνο τα άσπρο τμήμα τους
- 1/2 αγγούρι καθαρισμένο από τους σπόρους και ψιλοκομμένο
- 5 φλιτζάνια ζεστό ζωμό ψαριού ή κοτόπουλου
- 150ml λευκό κρασί ξηρό
- 3 κουταλιές φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμυδάκια και το αγγούρι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, το ζωμό, το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Λίγο πριν να είναι έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε το σολομό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ριζότο να σταθεί για 5 λεπτά. Τέλος, πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε το εστραγκόν και ανακατεύουμε.