Ριζότο με κολοκύθα

Ριζότο με κολοκύθα Ριζότο με κολοκύθα
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι arborio
  • 500 γρ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη 
  • ζωμό λαχανικών
  • λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • φασκόμηλο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε ελαφρώς στο μισό βούτυρο η την μαργαρίνη το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά του. Ζεσταίνουμε το ζωμό και τον ρίχνουμε σιγά σιγά στο ρύζι. Όταν το ρύζι είναι  σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το φασκόμηλο, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο βούτυρο η μαργαρίνη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε