4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
25'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό γαρίδες
- 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
- 3 φλιτζάνια ρύζι arborio
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ντομάτα πολτοποιημένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κέλυφος των μυδιών και αφαιρούμε την τρίχα τους. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, ρίχνουμε το νερό, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το ρύζι και αφού μισοβράσει ρίχνουμε τα μύδια, τις γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι το ρύζι να φουσκώσει.