4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
05'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. ρεβύθια
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με σόδα για 12 - 14 ώρες. Τα στραγγίζουμε, τα πλένουμε πολύ καλά και τα αλέθουμε στο μύλο των λαχανικών ή σε μίξερ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το αυγό και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες. Αλευρώνουμε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.