Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου

Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
05' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με σόδα για 12 - 14 ώρες. Τα στραγγίζουμε, τα πλένουμε πολύ καλά και τα αλέθουμε στο μύλο των λαχανικών ή σε μίξερ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το αυγό και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες. Αλευρώνουμε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε