4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό ραπανάκια σκληρά καθαρισμένα
- 2 λίτρα νερό
- 50 γρ. αλάτι
- 1 λεμόνι, το χυμό
Εκτέλεση
Κόβουμε τα ρεπάνια σε τέταρτα και μόλις το νερό, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τα ρεπάνια. Μόλις αρχίζουν να μαραίνονται, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τα αφήνουμε μέσα μέχρι να χλιαρώσουν και να πιάνονται. Όταν γίνουν χλιαρά τα πιάνουμε με τις παλάμες και τα τρίβουμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 36 ώρες σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο καυτερό πιπέρι και λαδολέμονο.