0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 ρέγγα παστή
- 1 κιλό πατάτες σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες πολτοποιημένες
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, το χυμό
- πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρώς στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πατάτες. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πιπέρι, νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Περνάμε τη ρέγγα πάνω από φλόγα μέχρι να κάνει ρωγμές το δέρμα της. Την αφήνουμε να χλιαρώσει, αφαιρούμε το κεφάλι και την καθαρίζουμε από πέτσες και κόκκαλα. Την κόβουμε σε κομμάτια και την προσθέτουμε στις πατάτες. Δοκιμάζουμε το φαγητό αν χρειάζεται αλάτι και μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.