2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 φιλέτα ξιφία, 200 γρ. το ένα
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 3 ντομάτες σε κύβους
- 2 κουταλάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
- 120 γρ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές χυμό λάιμ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180?C. Σοτάρουμε στο μισό βούτυρο 1 κουταλάκι σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό και το χυμό λάιμ. Πριν αρχίσει το μείγμα να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε άλλο σκεύος λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο σκόρδο. Περιχύνουμε το ψάρι και το ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε το ψάρι περιχύνοντάς το με τα υγρά του και το μείγμα με τις ντομάτες και τον βασιλικό.