Ψητός ανανάς με σως παπάγιας

Ψητός ανανάς με σως παπάγιας Ψητός ανανάς με σως παπάγιας
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 γλυκό ανανά
  • 1 μάνγκο σε φέτες
  • λιωμένο βούτυρο, για να βουτυρώσετε τα σκεύη και να αλείψετε τον ανανά
  • 2 κομμάτια στραγγισμένο βλαστάρι τζίντζερ σε σιρόπι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 30 ml σιρόπι από το βάζο
  • 30 ml ζάχαρη demerara
  • 1 πρέζα τριμμένη κανέλα
  • φρέσκα κλαράκια δυόσμου, για το γαρνίρισμα

Για τη σως:

  • 1 ώριμη παπάγια, καθαρισμένη και ξεσποριασμένη
  • 175 ml χυμό μήλου

Εκτέλεση

Κόβουμε τα tamarillos στη μέση κατά μήκος και κατόπιν σε χοντρές φέτες. Αφαιρούμε τη φλούδα και την καρδιά του ανανά και κόβουμε ελικοειδείς φέτες από την εξωτερική φλούδα για να αφαιρέσουμε τα σκληρά υπολείμματα. Κόβουμε τη σάρκα σε κομμάτια. Μοιράζουμε όλα τα φρούτα, και τα βατόμουρα, σε 4 πυρίμαχα σκεύη 14 εκ. για ωγκρατέν, που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε λαμαρίνα, και τα αφήνουμε κατά μέρος. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το κρασί με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και, κατόπιν, τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τοποθετούμε τους κρόκους σε ενα μεγάλο πυρίμαχο μπολ, το τοποθετούμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, και χτυπάμε το μείγμα ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε αργά το ζεστό σιρόπι χτυπώντας το μείγμα συνεχώς ώσπου να πήξει. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα φρούτα, βάζουμε τη λαμαρίνα με τα πυρίμαχα σκεύη στο γκριλ και τα αφήνουμε να ψηθούν ώσπου να χρυσίσει η επιφάνειά τους. Σερβίρονται ζεστά.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε