3
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 μικρά κοτόπουλα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- 1 κούπα φιστίκι χοντροκομμένο ανάλατο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα φρούτα αποξηραμένα
- λίγο σκόρδο
- 1 κούπα ψίχα ψωμιού τριμμένη
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φιστίκι, και τα αποξηραμένα φρούτα για 8-10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει. Βάλτε σε ένα μπολ το μείγμα και προσθέστε την ψίχα, τα αυγά, το μαϊντανό και ανακατέψτε. Αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο. Καθαρίστε τα κοτόπουλα καλά και αδειάστε την κοιλιά τους. Γεμίστε με το μείγμα φιστικιού και κλείστε με οδοντογλυφίδες ή με ένα μεγάλο λεμόνι. Ρίξτε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε για 1-1 1/2 ώρα. Σερβίρετε μερίδες και γαρνίρετε το πιάτο με μέρος της γέμισης και πατάτες τηγανιτές