Ψητή κατσικίσια σπλήνα με μπαχαρικά

Ψητή κατσικίσια σπλήνα με μπαχαρικά Ψητή κατσικίσια σπλήνα με μπαχαρικά
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 900 γρ. σπλήνα αρνιού
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κρεμμύδια σε κύβους
  • 100 γρ. φρέσκο τζίντζερ ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο ή 2 κουταλάκια αποξηραμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Μείγμα μπαχαρικών:

  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 ½ κουταλάκι κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι μαραθόσπορο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σπλήνα στη μέση, καθαρίζουμε από την πέτσα και τις αρτηρίες και την κόβουμε σε κομμάτια. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το γκι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μετά από 5-7 λεπτά, προσθέτουμε τη σπλήνα, το τζίντζερ, το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά τα μπαχαρικά και ρίχνουμε το 1/3 στο τηγάνι. Ρίχνουμε το νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε