Ψάρια μαρινάτα

Ψάρια μαρινάτα Ψάρια μαρινάτα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό ψάρια (μπαρμπούνια, γόπες κ.λπ.) καθαρισμένα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ξίδι άσπρο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 λεμόνι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • λίγο δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3-4 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τα ψάρια, τα αφήνουμε να στραγγίσουν στύβοντας επάνω τους λεμόνι και όταν είναι έτοιμα τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Πετάμε το ελαιόλαδο που τηγανίσαμε και βάζουμε καθαρό. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί, προσθέτουμε το ξίδι, την ντομάτα διαλυμένη σε λίγο νερό, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το νερό, τα ψάρια και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Τα βγάζουμε, τα ταποθετούμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με σάλτσα  και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε