0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό πέρκα καθαρισμένη
- 2-3 κρεμμύδια ξερά ολόκληρα
- 3-4 καρότα σέλινο ολόκληρα
- 5-6 πατάτες μέτριες ολόκληρες
- αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- ελιές ψιλοκομμένες
- κάπαρη
- ελαιόλαδο
- νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 δόση μαγιονέζα
Εκτέλεση
Αλατίζουμε την πέρκα και την αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Βράζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες με ελαιόλαδο και αλάτι για 3/4 της ώρας. Μόλις πάρουν μερικές βράσεις προσθέτουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά. 'Επειτα, αφαιρούμε το ψάρι το καθαρίζουμε και τοποθετούμε όλο το ψαχνό του σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, την κάπαρη, το αγγουράκι τουρσί, τις ελιές και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τη σούπα και τη σερβίρουμε ζεστή, με το ψάρι και τα λαχανικά.