0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
Για τη γέμιση:
- 2 ποτήρια καρύδια χοντροκομμένα
- 1 ποτήρι παξιμάδι
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- γαρύφαλλο
- κανέλλα
Για το φύλλο:
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 3- 4 αυγά
- λίγο λεμόνι
- λίγο πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα καρύδια, το παξιμάδι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Φτιάχνουμε το φύλλο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο λεπτό. Κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα, βάζουμε 1 κουταλάκι από τη γέμιση και το τυλίγουμε. Αφού τελειώσουμε το τύλιγμα τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο ώσπου να ροδίσουν. Μετά τα σιροπιάζουμε.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να λειώνει και ανακατεύουμε. Όταν βράσει ρίχνουμε λίγα-λί-γα τα ψαράκια μετά τα πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη.