0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αιγαίο
Συστατικά
- 1 κιλό νεραντζάκια πράσινα ή 35 νεραντζάκια
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- νερό
Για το σιρόπι:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το σπόρο από τα νεραντζάκια με το ειδικό εργαλείο και τα βράζουμε αλλάζοντάς τους 3 φορές το νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Μόλις μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε καινούριο νερό για 2-3 μέρες. Μετά την τρίτη μέρα τα πλένουμε καλά, θα πρέπει να έχουν σχηματίσει απέξω γλίτσα, και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας την ζάχαρη με το νερό. Ρίχνουμε τα νεραντζάκια στο σιρόπι και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να "κοιμηθούν" για 24 ώρες. Στη συνέχεια τα ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι, προσθέτουμε λίγο λεμόνι και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.