Συστατικά
- 1/4 φλιτζανιού χοντροκομμένη καρυδόψιχα
- 2 κουταλιές χοντροκομμένοι χουρμάδες
- 2 αβγά
- 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 3 κουταλιές αλεύρι από σιτάρι ολικής αλέσεως
- 1 κουταλιά κακάο σκόνη
- 2 κουταλιές αποβουτυρωμένο γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και καλύπτετε με λαδόχαρτο τη βάση ενός πυρίμαχου μπολ χωρητικότητας 5 φλιτζανιών. Ρίχνετε την καρυδόψιχα και τους χουρμάδες.Αναμειγνύετε σε μπεν μαρί τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη.Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να πήξουν. Χτυπάτε το μείγμα των κρόκων ώσπου να πήξει και αποσύρετε το μπολ από τη φωτιά. Ρίχνετε το αλεύρι και το κακάο πάνω στο μείγμα και ανακατεύετε. Ρίχνετε το γάλα για να απαλύνει λίγο το μείγμα, μετά τα ασπράδια και συνεχίζετε να ανακατεύετε ελαφρώς.Βάζετε το μείγμα σε μπολ πάνω από την καρυδόψιχα και τους χουρμάδες και ψήνετε την πουτίγκα για 40 με 45 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει και να πήξει. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάτε την πουτίγκα από τις άκρες, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.