0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
- 1 κιλό αλεύρι
- νερό όσο πάει
- 1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2¹/² φλιτζάνια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή μάζα. Την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4-5 ίσα μέρη και τα ανοίγουμε φύλλα.
Σε μπολ έχουμε ανακατέψει καλά τα υλικά της γέμισης. Στρώνουμε σε κάθε φύλλο ίση ποσότητα γέμισης και το τυλίγουμε ρολό. Τοποθετούμε τα ρολά κυκλικά σε λαδωμένο ταψί ξεκινώντας από το κέντρο προς την περιφέρεια μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί. Ψήνουμε τον πουρμά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει . Αν θέλουμε μπορούμε να τον περιχύσουμε μετά το ψήσιμο με σιρόπι.