8
ΑΤΟΜΑ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1:00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πόντος
Χριστούγεννα
Συστατικά
- 1 κιλο αλεύρι
- 80 γρ. μαγιά
- 120 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 3 αυγά
- 1 κ.γ αλάτι
- 180 γρ. γάλα
- 1 κρόκο αυγού
- 800 γρ. μυζήθρα ανάλατη
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό.
- Βάζουμε σε μιά λεκάνη το αλεύρι, τη μαγιά, το γάλα, το βούτυρο,τα αυγά το αλάτι και νερό όσο χρειαστει.
- Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη και να μην κολλά στα χέρια μας.
- Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το πρώτο κομμάτι.
- Βάζουμε την μυζήθρα και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι.
- Αραιώνουμε τον κρόκο με δύο - τρείς σταγόνες νερού και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 ο C για 60' περίπου.