6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 πόδι μόσχου
- 1 ½ κιλό στήθος μόσχου
- 200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 200 γρ. γλώσσα μόσχου βρασμένη, σε μεγάλους κύβους
- 60 γρ. τρούφα
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 καρότα χοντροκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
- 1 ματσάκι αρωματικά χόρτα ψιλοκομμένα
- 6 γαρίφαλα
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- 2 κουταλάκια αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκοκαλίζουμε το πόδι και το πολτοποιούμε με το μπέικον. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα αρωματικά χόρτα και ανακατεύουμε. Περνάμε το μείγμα από σίτα. Κόβουμε την κάθε τρούφα σε κομματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το στήθος και απλώνουμε επάνω το μείγμα με το μπέικον, την τρούφα και τη γλώσσα. Το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και το τοποθετούμε σε τουλπάνι. Βράζουμε σε χύτρα, το πόδι, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και τα γαρίφαλα με νερό ώστε να τα καλύπτει. Ενώ βράζει, ρίχνουμε το ρολό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά. Το ξαφρίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1 ½-2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.