Πνευμόνι κοκκινιστό

Πνευμόνι κοκκινιστό Πνευμόνι κοκκινιστό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος

Συστατικά

  • 1 πνευμόνι χοίρου
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτα πολτοποιημένη
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το πνευμόνι στην κατσαρόλα, το καλύπτουμε με νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ξεβγάζουμε πολύ καλά μέσα σε τρυπητό. Σοτάρουμε με το βούτυρο και το λάδι τα κομμάτια από το πνευμόνι. Προσθέτουμε  το κρεμμύδι και το αφήνουμε λίγο μεχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη  και τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα. Συνοδεύεται με πουρέ ή πιλάφι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε