0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος
Συστατικά
- Σιτάρι καθαρισμένο
- Φύλλα δάφνης
- Φύλλα νεραντιάς
Εκτέλεση
Παίρνουμε καλό σιτάρι καθαρισμένο και το βράζουμε σε αρκετό νερό με τα φύλλα δάφνης και νεραντζιάς, για να αρωματιστεί. Αφού μαλακώσει καλά, το σουρώνουμε και το απλώνουμε στον ήλιο για να στεγνώσει. Το αλέθουμε σε πέτρινο χειροκίνητο μύλο και το κοσκινίζουμε με χοντρό κόσκινο ώστε να φύγει το φλούδι. Το διατηρούμε σε στεγνό μέρος, γιατί μουχλιάζει εύκολα. Το χρησιμοποιούμε σαν το ρύζι, για πιλάφι, γεμιστά και σε σούπες.