Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό εστραγκόν
- 4 φιλέτα βοδινού
- αλάτι
- πιπέρι
- μουστάρδα εστραγκόν
- 8 φέτες μπέικον
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε κύβους
- 4 μικρά αλατισμένα αγγούρια (πίκλες)
- 4 φύλλα δάφνης
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
- 1 ματσάκι λαχανικά για σούπα σε κύβους
- 2/3 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα
- 2 ξυλάκια φρέσκου εστραγκόν
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το εστραγκόν. Απλώνουμε το κρέας, το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το αλείφουμε με μουστάρδα. Το καλύπτουμε με 2 φέτες μπέικον και πασπαλίζουμε με κρεμμύδι. Βάζουμε μια πίκλα στη λεπτή μεριά και τα φύλλα δάφνης στη φαρδιά πλευρά των φετών του κρέατος. Τυλίγουμε σε ρολό το κρέας από την λεπτή μεριά και το συγκρατούμε με ξύλινο σουβλάκι ή με νήμα μαγειρέματος. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί με ελαιόλαδο και αφήνουμε να ψηθεί. Ρίχνουμε από πάνω το ζωμό κρέατος και ψήνουμε για 60 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε για 50-60 λεπτά. Τυλίγουμε το κρέας σε αλουμινόχαρτο, σουρώνουμε το ζωμό και τον βράζουμε. Βάζουμε το κρέας στη σάλτσα και πασπαλίζουμε με φύλλα φυτού ταχούρι. Σερβίρουμε με βραστές πατάτες και κουνουπίδι πασπαλισμένο με μίγμα κρουτόν και ζεστό βούτυρο.