0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος
Συστατικά
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τις πίττες αύτές μέ ζύμη άπό σπιτικό ψωμί ή μέ ζύμη ψωμιού, πού άγοράζουμε άπό τον φούρνο. Τις άνοίγουμε μέ τό ματσόξυλο (πλάστη) σέ μέγεθος πιάτου τού φρούτου καί τις τηγανίζουμε σέ μπόλικο ζεστό λάδι. Τις τρυπούμε μέ τό πηρούνι σέ μερικά σημεία καί, δταν ψηθούν άπό τή μιά μεριά, γυρίζουμε καί από τήν άλλη.
Σερβίρονται ζεστές μέ μέλι ή ζάχαρη καί κανέλλα.
Τις πίττες αύτές μπορούμε να τις ψήσουμε και σέ κεραμίδα. Είναι πολύ πιο νόστιμες, δταν ή ζύμη είναι άπό σιταρένιο άλεύρι.