Συστατικά
- 40 γρ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 500 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2/3 φλιτζάνι ξινή κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλάκια μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο γκρυγιέρ ή τσένταρ
- 6 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο γκρυγιέρ ή τσένταρ, επιπλέον
- 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 190°C. Αλείφουμε δυο ταψιά με λειωμένο Βούτυρο ή λάδι και ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλο σκεύος. Προσθέτουμε σκόρδο και μανιτάρια, ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πότε-πότε, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστεί το υγρό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν και ανακατεύουμε μέσα την πιπεριά. Αναμειγνύουμε καλά σε μικρό μπολ την ξινή κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα και το τυρί. Κόβουμε 12 στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 14 εκ. στη σφολιάτα. Απλώνουμε το μείγμα κρέμας σε 6 από αυτά, αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε κάθε πιτάκι με 2 κουταλάκια επιπλέον τυρί. Αλείφουμε με αυγό στο περιθώριο με πινέλο, βάζουμε τα στρογγυλά που φυλάξαμε πάνω στη γέμιση και σφραγίζουμε τις άκρες με πιρούνι. Αλείφουμε το πάνω μέρος με αυγό και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.