Πιτάκια με γλυκοπατάτα

Πιτάκια με γλυκοπατάτα Πιτάκια με γλυκοπατάτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. γλυκοπατάτα
  • 2 κουταλιές ηλιέλαιο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια σπασμένοι σπόροι κόλιανδρου
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι γκάραμ μασάλα
  • 1 φλιτζάνι  αρακά
  • 1 κουταλιά φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
  • φύλλα μέντας για το γαρνίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη ζύμη:

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 μικρό αυγό
  • 150ml γιαούρτι
  • 8 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/4 κουταλάκι σόδα
  • 2 κουταλάκια πάπρικα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 χτυπημένο αυγό για επάλειψη

Εκτέλεση

Βράζουμε την γλυκοπατάτα σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Τη στεγνώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε κύβους 1 εκατοστού. Στο λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την γλυκοπατάτα και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο, το γκάραμ μασάλα και ανακατεύουμε καλά. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον αρακά, τη μέντα, αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200?C. Για τη ζύμη, ανακατεύουμε μαζί το λάδι και το αυγό, ρίχνουμε το γιαούρτι και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τη σόδα, την πάπρικα και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και ζυμώνουμε. Την απλώνουμε και την κόβουμε σε μικρά στρόγγυλα κομμάτια. Τοποθετούμε περίπου 2 κουταλάκια γέμισης σε κάθε κομμάτι ζύμης, τα διπλώνουμε και πιέζουμε τις άκρες. Τοποθετούμε τα πιττάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά γαρνιρισμένα με λίγα φύλλα μέντας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε