Πίτα του νερού

Πίτα του νερού Πίτα του νερού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σαμψούντα Πόντου

Συστατικά

  • 6 αυγά
  • ενός αυγού νερού (όσο χωράει το τσόφλι)
  • 1200 γρ. αλεύρι
  • βούτυρο για να αλείψετε  τα φύλλα
  • 3/4 του κιλού φέτα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με το νερό  μέχρι να ανακατευτούν, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μέτρια. Την αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένη. Την χωρίζουμε σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού μας. Απλώνουμε τα φύλλα πάνω σε ένα καθαρό τραπεζομάντηλο και τα σκεπάζουμε για να μη στεγνώσουν. Βάζουμε νερό να βράσει σε φαρδιά κατσαρόλα με μια χουφτίτσα αλάτι. Όταν πάρει βράση, πιάνουμε με προσοχή ένα-ένα φύλλο και το ρίχνουμε στο νερό. Το αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις και, με δύο τρυπητές κουτάλες, το βγάζουμε προσεκτικά και το τοποθετούμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Ανοίγουμε το φύλλο, αν έχει κολλήσει σε κάποια σημεία, ξεδιπλώνοντάς το απαλά με τα δάχτυλα. Παίρνουμε το φύλλο από το κρύο νερό και το ακουμπάμε σε μια κατσαρόλα που έχουμε τοποθετήσει ανάποδα, για να στραγγίσει. Με στεγνή πετσέτα το σκουπίζουμε λίγο αν έχει νερά. Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε το φύλλο, το βουτυρώνουμε, και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Όταν βάλουμε τα 5 φύλλα, τρίβουμε με το χέρι το τυρί και σκορπίζουμε τον μαϊντανό. Μόλις στρώσουμε και το τελευταίο φύλλο, κόβουμε την πίτα και την ψήνουμε στο γκριλ. Όταν ροδίσει ελαφρά, τη γυρίζουμε να ψηθεί και η κάτω μεριά της.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε