0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό άγρια χόρτα
- λάπαθα
- παπαλούδες
- άνηθο
- δυόσμο
- μάραθο
- 1/2 κιλό τυρί φέτα
- 4 αύγά
- πιπέρι
- λάδι
Για το φύλλο:
- 1 ποτήρι νερό
- λίγο άλάτι
- 1 αύγό
- λίγο ούζο
- λίγο λάδι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα χόρτα, τα μυρωδικά, τα λάδι και τα υπόλοιπα υλικά. Ετοιμάζουμε την ζύμη και ανοίγουμε φύλλο. Κόβουμε λωρίδες πλάτους 12 εκ. και μήκος όσο θέλουμε. Τοποθετούμε κατά μήκος της λωρίδας την γέμιση και διπλώνουμε φτιάχνοντας ενα ρολό. Το στρίβουμε λίγο σαν να το βιδώνουμε και γυρίζουμε το ρολό γύρω-γύρω κυκλικά φτιάχνοντας εναν έλικα. Τοποθετούμε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Συνεχίζουμε και με τις άλλες λωρίδες, τοποθετώντας τα ρολά γύρω-γύρω από το πρώτο, το κεντρικό. Λαδώνουμε από πάνω τις πίτες και ψήνουμε στους 180-200° C 1 ώρα περίπου.