2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. ορτύκι καθαρισμένο και ξεκοκαλισμένο εκτροφείου
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι δάφνη σε σκόνη
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι σέρυ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το 1 φλιτζάνι βούτυρο, το θυμάρι, τη δάφνη και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το γάλα, την κράμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη ζύμη. Ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο ζύμης. Λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το κρέας για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί και ρίχνουμε το σέρυ στο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κρέας. Απλώνουμε από πάνω τη ζύμη και την τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200?C μέχρι να ροδίσει.