8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Καβησός
Συστατικά
- 8 φύλλα πίτας
- 4 μεγάλες κούπες τσαγιού κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνα του τσαγιού αλάτι
- 2 φλιτζάνες δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνα άνηθο
- 1 φλιτζάνα τυρί
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κρεμμύδια με το αλάτι για να φύγει το κάψιμο και τα ανακατεύουμε με τον δυόσμο, τον άνηθο και το τυρί. Υπολογίζουμε τη γέμιση για 3 στρώσεις.
Παίρνουμε ένα φύλλο και το αλείφουμε με λάδι, βάζουμε άλλο ένα φύλλο επάνω και μετά ρίχνουμε λίγο από τη γέμιση, ξανατοποθετούμε 2 φύλλα, ραντίζοντάς τα ανάμεσα με λάδι και βάζουμε λίγη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το ίδιο. Τη χαράσουμε και την ψήνουμε 1/2 ώρα στους 170 βαθμούς Κελσίου.