Συστατικά
- 1 κιλό κιμάς
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 440 γρ. γάλα
- 100 γρ. λάδι
- 5 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 4 φρυγανιές
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξιλάκι κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, ανακατεύοντας καλά, για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, την κανέλα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να πιει όλο το ζουμί του. Αφαιρούμε την κανέλα και μουσκεύουμε τις φρυγανιές στο γάλα. Αποσύρουμε τον κιμά από τη φωτιά, λιώνουμε τις φρυγανιές μέσα στο γάλα και τις προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά. Ρίχνουμε το τυρί, τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα, αλείφοντάς τα με το υπόλοιπο λάδι και μετά την γέμιση, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν, αλείφοντάς τα με λάδι και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, κόβοντας τα φύλλα που εξέχουν. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180°C για 30-40 λεπτά περίπου.