6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1500 γρ. αλεύρι μαλακό αρτοποιίας
- 30 γρ. αλάτι
- 20 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. μαγιά
- 850 γρ. νερό
- 10 γρ. βελτιωτικό αρτοποιίας
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε με το γάντζο το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό και το βελτιωτικό πολύ καλά. Ξεκουράζουμε τη ζύμη μισή ώρα και την κόβουμε σε μπαλάκια των 100 ή 120 γραμμαρίων. Ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή σταυρωτά, φύλλα πάχους 2 1/2 χιλιοστών, προσέχοντας να γίνουν στρόγγυλα. Τοποθετούμε στη λαμαρίνα τα πιτάκια ή σε στεφάνια (τσέρκια) της επιλογής μας ανάλογα με τη διάμετρο που θέλουμε. Τρυπάμε τα πιτάκια με ρολό γκαθωτό ή πιρούνι λίγες φορές. Στροφάρουμε στους 38-40 °C. Τελικά τα μισοψήνουμε στους 200 °C, και αφού κρυώσουν τα συσκευάζουμε.