Συστατικά
- 330 γρ. ολόκληρες ήπιες πιπεριές τσίλι (βαζάκι)
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ ή γκούντα
- 100 γρ. μαλακό φρέσκο τυρί κρέμα
- 1/3 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 3/4 φλιτζάνι πολέντα (καλαμποκάλευρο)
- 3/4 φλιτζάνι γαλέτα
- λάδι, για τηγάνισμα σε φριτέζα
- ξινή κρέμα γάλακτος, για σερβίρισμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Διαλέξτε 12 μεγάλες, ομοιόμορφες πιπεριές τσίλι απ' το βαζάκι. Σουρώστε καλά και σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας. Με κοφτερό μαχαίρι, χαράξτε τις κατά μήκος σε μια πλευρά. Αφαιρέστε σπόρους και εσωτερική μεμβράνη. Ανακατέψτε τσένταρ και τυρί κρέμα και γεμίστε τις πιπεριές.Βάλτε το αλεύρι σε μεγάλο πιάτο και τα αυγά με μικρό μπολ. Ανακατέψτε πολέντα και γαλέτα με μικρή πλαστική σακούλα, βάλτε το μείγμα σε μεγάλο πιάτο. Αλευρώστε τις πιπεριές, τινάξτε το περίσσευμα, βουτήξτε τις στο αυγό και πανάρετε με το μείγμα γαλέτας. Βάλτε τις στο ψυγείο 1 ώρα. Ξαναβουτήξτε τις στο αυγό και πανάρετε ξανά με γαλέτα. Ξαναβάλτε στο ψυγείο 1 ώρα. Βάλτε το λάδι να κάψει σε τηγάνι ή φριτέζα. Δοκιμάστε το τηγανίζοντας έναν κύβο ψωμί: αν ξεροψηθεί σε 1/2 λεπτό, το λάδι είναι έτοιμο. Τηγανιστέ τις πιπεριές λίγες-λίγες να ροδίσουν. Στραγγίξτε τις σε χαρτί κουζίνας.