4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1000 γρ. πιπεριές πράσινες
- 25 γρ. αλάτι
- 1000 γρ. νερό
- 150 γρ. ξύδι
- 6 κλαδάκια θυμάρι ή μάραθο
Εκτέλεση
Παίρνουμε πράσινες πιπεριές και τις αφήνουμε μιά-δυό μέρες να μαραθούν λίγο. Μ' ένα μαχαίρι τις χαράζουμε κατά μήκος. Τις στοιβάζουμε σε δοχείο και το γεμίζουμε με σαλαμούρα . Ρίχνουμε μέσα και λίγο ξίδι. Σκεπάζουμε το δοχείο, αφού προηγουμένως βάλουμε λίγα κλαδάκια θυμάρι ή μάραθο, για να μην ανεβαίνουν στην έπιφάνεια καί μουχλιάσουν. Σε 6-7 μέρες είναι έτοιμες.