

4
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ραψάνη Τυρνάβου
Συστατικά
- 12 πιπεριές "κερατα"
- 500-600 γρ. τυρί φέτα
- 2 αυγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- 4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 μικρές καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 γρ. Βασιλικό ξερό ή 12 γρ. Βασιλικό φρέσκο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζετε το τυρί και το λιώνετε με πιρούνι, να γίνει πολτός. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι και το δουλεύετε να ενωθούν καλά. Ανοίγετε το καπάκι της πιπεριάς μ' ένα μαχαιράκι και αφαιρείτε με προσοχή τα σπόρια, έτσι που να μην ανοίξουν οι πιπεριές. Μ' ένα κουταλάκι τις γεμίζετε με το μείγμα του τυριού. Στο άνοιγμα της πιπεριάς βάζετε ένα κομματάκι ψωμί να κλείσει καλά, για να μη χύνεται η γέμιση ενώ ψήνεται το τυρί.
Τις αραδιάζετε στο ταψί τις αλατίζεται και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200° C για 30' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.