Πιλάφι στη φόρμα

Πιλάφι στη φόρμα Πιλάφι στη φόρμα
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ποτ. ρύζι
  • 2 ποτ. ζωμό από κοτόπουλο
  • 1 κουτ. σούπ. φρέσκο βούτυρο
  • αμύγδαλα
  • φιστίκια Αιγίνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 φύλλα παραδοσιακής πίτας

Εκτέλεση

Πλένουμε το ρύζι με ζεστό νερό και το στραγγίζουμε. Βράζουμε το ζωμό με το αλατοπίπερο και το βούτυρο. Ρίχνουμε το ρυζι, κατεβάζουμε τη φωτιά στο 1 και το ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφήσει τελείως τα υγρά και να δημιουργηθούν τρύπες στην επι-φάνειά του. Αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, βάζουμε μια πετσέτα από πάνω και κλείνουμε το καπάκι.

Κόβουμε τα φύλλα πίτας σε κορδέλες φάρδους 3 εκ. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και απλώνουμε τις κορδέλες σχηματίζοντας τετράγωνα 2x2 εκ. Πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα τα κενά. Αδειάζουμε μέσα το πιλάφι και κλείνουμε με κορδέλες πίτας από πάνω. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο βούτυρο. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν οι κορδέλες της ζύμης. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε