2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. ρύζι
- 9 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 κουτ. σούπας ζαφορά σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το περιχύνουμε με βούτυρο. Διαλύουμε τη ζαφορά σε μία κουταλιά νερό και την προσθέτουμε στο ρύζι. Ρίχνουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, πασπαλισμένο με το υπόλοιπο τυρί.