2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 κιλό συκωτάκια
- 5 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 750 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
- 500 γρ. ρύζι
- 100 γρ. κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει, να πάρουν μερικές βράσεις.
- Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Σοτάρουμε τα συκωτάκια στο βούτυρο ή την μαργαρίνη μέχρι πάρουν ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα και σβήνουμε με κρασί.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.
- Βράζουμε το ρύζι σε νερό με αλάτι, το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο καυτό.
- Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό με τα συκωτάκια και τη σάλτσα.