Πιλάφι με κιμά

Πιλάφι με κιμά Πιλάφι με κιμά
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. ρύζι
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κουτί ντοματάκια ή 750 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τον κιμά με το μισό βούτυρο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε συνέχεια, για να μη σβολιάσει και σβήνουμε με κρασί. Έπειτα, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, λίγο νερό ακόμη και τον αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να πιει όλο το νερό του. Βράζουμετο ρύζι και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Σερβίρετε το πιλάφι ζεστό με τυρί τριμμένο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε