2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 ποτ. ρύζι μπασμάτι
- 2 ποτ. καυτό νερό ή ζωμό από κοτόπουλο
- 2 κου. σούπ. βούτυρο γάλακτος
- 10 μεγάλες βρασμένες ή τηγανισμένες γαρίδες
- ζαφορά
- πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε με ζεστό νερό και στραγγίζουμε το ρύζι. Βράζουμε το ζωμό, ή το νερό, με το βούτυρο, τη ζαφορά και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ρύζι κατεβάζουμε την θερμοκρασία και βράζουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το πιλάφι με καθαρή πετσέτα, για να απορροφηθούν οι υδρατμοί. Μετά από 15 λεπτά το ανακατεύουμε με πιρούνι και το αδειάζουμε σε μια φόρμα. Αναποδογυρίζουμε το ρύζι στο κέντρο μιας πιατέλας, γαρνίρουμε την επιφάνεια με τις γαρίδες και το σερβίρουμε.