0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι φυτίνη ή άλλο βούτυρο
- 1/3 φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 1 φλυτζάνι ρύζι κίτρινο
- 1/2 φλυτζάνι ρύζι άγριο (μαύρο ή κίτρινο)
- 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ή κότας
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο και ρίχνουμε το καρότο μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20-25 λεπτά, ώσπου να απορροφήσει τα υγρά του. Τέλος, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.