6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 750 ml γάλα ή 3 φλιτζάνια
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 125 ml κρέμα γάλακτος ή ½ φλιτζάνι, ελαφρώς χτυπημένη
- 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
- Λίγο κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε, με το μίξερ χειρός στην υψηλή ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι με χοντρή βάση, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να αρχίσει να βράζει. Συνεχίζουμε χτυπώντας με το σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί αφρός. Καθώς το μείγμα σιγοβράζει, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, ώσπου να λιώσει. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ζεστές κούπες και γαρνίρουμε με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.