4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 70 γρ., περίπου 20 αχινοί
- 240 γρ. σπαγγέτι
- 300-350 γρ. ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
- 3 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι, το ξύσμα
- 1/4 κουταλάκι μπούκοβο
- λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο νερό. Σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο μέχρι να καραμελώσει για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το μπούκοβο, τις ντομάτες, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε περίπου 3/4 από τους αχινούς, λίγο αλάτι και λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και λίγο λάδι. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και τέλος τον μαϊντανό. Σερβίρουμε με τους υπόλοιπους αχινούς.