4
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
05'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Vegeterian
Συστατικά
- 2 μεσαίες μελιτζάνες φλάσκες
- αλάτι
- 1/3 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κουταλάκια τριμμένο κύμινο
- 2 κουταλάκια τριμμένο κόλιαντρο
- 1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
- λάδι, για τηγάνισμα
- 1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλάκι χοντροκομμένο φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση
Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες 1 εκ. Βάλτε τις σε μονή στρώση σε ταψί και πασπαλίστε τις με μπόλικο αλάτι. Αφήστε τις 15 λεπτά, ξεπλύνετε και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας.Κοσκινίστε το αλεύρι και τα μπαχαρικά σε πιάτο. Πανάρετε τις φέτες, τινάξτε το περίσσευμα. Βάλτε 2 εκ. λάδι να κάψει σε βαρύ τηγάνι. Τηγανιστέ τις φέτες λίγες-λίγες 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσουν. Στραγγίξτε τις σε χαρτί κουζίνας. Ανακατέψτε γιαούρτι και δυόσμο.
Σερβίρετε με τις ζεστές μελιτζάνες.