Πηχτή Θράκης

Πηχτή Θράκης Πηχτή Θράκης
12 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
3:00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 κιλά Κεφαλάκι και τα πόδια του χοιρινού
  • 1 κιλό Κρέας χοιρινό
  • 50 γρ. Αλάτι
  • 5 γρ. Πιπέρι μάυρο σε κόκκους
  • 10 Κόκκους μπαχάρι 
  • 200 ml Ξύδι απο κρασί
  • 4 Φύλλα δάφνης
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 2 Λεμόνια το χυμό

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το κεφάλι, το κρέας και τα πόδια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό  να βράσουν, κατά την διάρκεια που βράζουν  ξαφρίζουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το αλάτι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι και τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 2.5 ώρες ώσπου να ψηθούν.

Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.

Όταν κρυώσουν, ξεκοκκαλίζούμε το κεφάλι και τα πόδια, τα ψιλοκόβουμε μαζί με το κρέας.

Σουρώνουμε το ζουμί και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το ξύδι, το σκόρδο πολτοποιημένο και τον χυμό των λεμονιών.

Ρίχνουμε και τα κομμάτια κρέατος, τ' αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για μισή με μία  ώρα να δέση η γεύση και να λιγοστέψουν τα υγρά.

Δοκιμάζουμε αν είναι του γούστου μας σε αλάτι και οξίτητα.

Όταν είναι έτοιμη  την σερβίρουμε στα μπωλ, περιμένουμε να  κρυώση και να πήξει.

Σερβίρεται όπως είναι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε