Πετιμέζι απο σύκα

Πετιμέζι απο σύκα Πετιμέζι απο σύκα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 15 κιλά ξερά σύκα
  • 5-6 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα σύκα  τα χαράζουμε, τα βάζουμε μέσα σε δύο λεκάνες γεμάτες μέχρι πάνω με νερό και τα αφήνουμε έτσι για 10-12 ώρες να φουσκώσουν. Γεμίζουμε τα 2/3 μιας μεγάλης κατσαρόλας με σύκα, μαζί με το νερό στο οποίο τα είχαμε αφήσει να φουσκώσουν, και τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι που να μαλακώσουν τόσο που σχεδόν να λιώνουν. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα σύκα προσθέτοντάς τους κάθε φορά το ζουμί στο οποίο έβρασαν τα προηγούμενα. Τα σουρώνουμε σε ένα πολύ ψιλό σουρωτήρι ή σε τουλουπάνι και κρατάμε μόνο το ζουμί. Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και το βράζουμε μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Το βάζουμε σε μια γυάλα και το διατηρούμε εκτός ψυγείου για όλο το χειμώνα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε