0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πεταλίδες και ανοίγουμε τα κελύφη. Τις ζεματίζουμε για λίγο και αμέσως μετά τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τις στραγγίζουμε, ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για ολόκληρη νύχτα. Την επόμενη μέρα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη μαρινάδα και ξεπλένουμε τις πεταλίδες από το αλάτι. Περιχύνουμε τη μαρινάδα στις πεταλίδες ώστε να τις καλύπτει. Αν δεν τις καταναλώσουμε άμεσα, φυλάμε τις πεταλίδες σε βάζα και το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες, ριζότο κ.ά..