

4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 φιλέτα πέστροφας περίπου 200 γρ. το καθένα
- 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 25 γρ. αμύγδαλα σπασμένα
- 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 1 λεμόνι, το χυμό
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε την ψίχα ψωμιού, την παρμεζάνα, τα αμύγδαλα, τον μαϊντανό και το λάδι. Απλώνουμε το μείγμα στα φιλέτα και τα ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στο γκριλ. Λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο, το ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα φιλέτα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.