0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 50 μικρά φύλλα βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ κουκουνάρι
- 2 κ.σ φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ φρεσκοτριμμένο πεκορίνο
- 3 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε προσεκτικά τα φύλλα του βασιλικού.
- Τα στεγνώνουμε μεταξύ δύο φύλλων χαρτιού πιέζοντας ελαφρώς.
- Βάζουμε μέσα στο γουδί το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι.
- Πολτοποιούμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού και συνεχίζουμε να πολτοποιούμε το μείγμα κάνοντας κυκλικές κινήσεις προς τα τοιχώματα του γουδιού.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα τυριά, μια κουταλιά ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να πολτοποιούμε το μείγμα.
- Όταν το μείγμα αποκτήσει μια κρεμώδη υφή το μεταφέρουμε σε ένα μπόλ.
- Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο έτσι ώστε να αφομοιωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα στο μείγμα
- Καλυπτουμε το Πέστο με ελαιόλαδο.
Μικρά μυστικά:
Εφόσον θέλουμε να διατηρήσουμε το πεστο για κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει πάντα να είναι καλυμμένο με ελαιόλαδο για να διατηρεί την φρεσκάδα του και να μην πάρει μαύρο χρώμα.
Το αλάτι βοηθάει να διατηρείται πράσινο το χρώμα του βασιλικού.
Μην ξεχνάτε:
Το "Πέστο" είναι κρύα σάλτσα και δεν πρέπει ποτέ να μαγειρευτεί ή να ζεσταθεί
Σερβίρεται αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος των ζυμαρικών.