Περιστέρι με μπαχαρικά

Περιστέρι με μπαχαρικά Περιστέρι με μπαχαρικά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 περιστέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι σετσουάν
  • 1 κουταλάκι σπόροι κόλιανδρου
  • 1 κουταλάκι σιναπόσπορο
  • 25 γρ. συκώτι
  • 50ml λάδι
  • 20 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το περιστέρι και αφαιρούμε την καρδιά, το συκώτι και τον πρόλοβο. Κόβουμε τον κορμό των μανιταριών και τα πλένουμε καλά. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Σοτάρουμε στο λάδι το κρέας να πάρει χρώμα και το κόβουμε σε 8 μερίδες. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα εντόσθια και σβήνουμε με κρασί. Σε άλλο τηγάνι ροδίζουμε το πιπέρι, τους σπόρους κόλιανδρου και το σιναπόσπορο. Σε κατσαρόλα βράζουμε το κρέας με τα μανιτάρια, 330ml νερό και τα μπαχαρικά. Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στα εντόσθια να βράσουν όλα μαζί. Κόβουμε το συκώτι σε κύβους και το πολτοποιούμε σε μίξερ μαζί με το περιεχόμενο της κατσαρόλας, 3 κουταλιές μανιτάρια και αλάτι. Ανακατεύουμε το κρέας με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε